Kurumsal Yönetim
Yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca tüm anonim ve limited şirketlerin her yıl gerçekleştirmek zorunda oldukları Genel Kurul toplantıları ve bu toplantılarda onaylanması gereken Yıllık Faaliyet Raporlarının hazırlanması ile ilgili olarak tüm sürecin başından sonuna kadar ya da seçtiğiniz alanlarda uzman kişilerden oluşturduğumuz ekibimizle size destek vermeye hazırız.
Şirket Birleşme ve Satın Alma İşlemleri
Birleşme ve satın alma işlemlerinin şirketinize kattığı değeri nasıl ölçer ve korursunuz? Her tür birleşme, satın alma, satış veya halka arz işlemi kendisine özgü riskleri ve fırsatları içinde barındırır. İşlemler süresince her adımda karşılaşılacak zorlukları aşmak için teknik bilgi ve tecrübe gerekmektedir. Sahip olduğumuz teknik bilgi ve tecrübelerimizle size her aşamada destek sağlamaya ve işleminizin başarıyla tamamlanmasına yardımcı olmaya hazırız. Birleşme ve satın alma işlemlerinizde verdiğimiz destek sadece işleme hazırlanma ve işlemin gerçekleştirilmesi aşamalarında kalmamakta, işlem sonrası entegrasyon aşamalarında da danışmanlık hizmetlerimizle şirketinizi desteklemeye devam etmekteyiz.
Günümüzün hızla değişen dünyasında, rekabette bir adım öne geçme yarışı içinde olan şirketler için, iş yaşamının değişmeyen tek gündem maddesi şirket birleşmeleri ve satın almaları olmaktadır.
Son birkaç yıldır, şirket birleşme ve satın alma işlemlerinin sayısı hem Türkiye’de hem de dünyada süratle artarak şirket birleşme ve satın almalarını dünya çapında önemli bir konu haline getirmiştir. Bu gelişimin arkasında yatan en önemli etken, hem kurumsal şirketlerin hem de özel sermaye fonlarının birleşme ve satın alma işlemlerine olan ilgisinde meydana gelen kayda değer artıştır. Dünya genelinde şirket birleşmeleri ve satın alma işlemlerinin sayısı ve hacminde önemli ölçüde artış olmasına karşın, bu işlemlerin büyük çoğunluğu amacına ulaşamamıştır. Satın alma fiyatı uygun olsa bile, beklenen değerin birçok satın alma işleminde elde edilemediği gözlemlenmiştir